vrijdag 27 september 2013

82 Hemeltijd (v/h Come2Worship)

“Maar de tijd komt en is nu, dat de ware aanbidders de Vader zullen aanbidden in geest en waarheid, want de Vader zoekt wie Hem zo aanbidden. God is Geest en wie Hem aanbidden, moeten Hem aanbidden in geest en waarheid.” (Johannes 4:23-24 HSV)

Afgelopen weekend (20-22 september 2013) hebben mijn vrouw en ik doorgebracht op Vakantiepark en Conferentiecentrum "de Betteld" in Zelhem. Hier werd het jaarlijkse Come2Worship-weekend gehouden.
Come2Worship is:
Een weekend lang God aanbidden als een beantwoording aan Gods verlangen: dat Hij mensen vindt die Hem aanbidden in Geest en Waarheid. Dat is waar Come2Worship om draait. De visie van Come2Worship richt zich op het hart van aanbidding. Come2Worship wil een plek creëren waarin God aanbeden wordt met alles wat in ons is. Het doel is: gezamenlijk met christenen van verschillende kerkelijke achtergronden God aanbidden en ontmoeten. Het is komen tot meer intimiteit met God de Vader en het is ondervinden hoe we steeds meer van onszelf mogen geven als een daad van aanbidding.
(overgenomen van de website www.come2worship.nl)




Tijdens dit weekend, met Elisa Krijgsman en zijn talentvolle band, werd er, in alle vrijheid, ruimte gegeven voor aanbidding d.m.v. zingen, musiceren, dansen, schilderen enz.
God wil aanbeden worden én wil Zijn kinderen ontmoeten.

Een beknopt verslag:

We hebben een super-weekend gehad, waarin we dichter bij God zijn gekomen én dichter bij onze broers en zussen. Van onze thuishaven, "Jozua" in Alblasserdam, waren we met 12 volwassenen en 1 baby (wat een heerlijk kereltje!) naar Zelhem getogen, en verbleven daar in 2 chalets. Een ideale gelegenheid om elkaar beter te leren kennen, van 's morgens vroeg tot 's avonds laat......(nee, ik ga er niet over uitweiden).

Vrijdagavond om 20.00 uur was de eerste Worship-dienst: de kick-off met "Wij zijn hier bij elkaar om de Koning te ontmoeten" zorgde onmiddellijk voor een geweldige sfeer. Heerlijke muziek, prachtige zang, gebed, getuigenissen en toespraakjes wisselden elkaar af. Elisa gaf duidelijk aan dat de mensen in de zaal géén publiek waren, we zongen en speelden met zijn allen voor de Almachtige God. Hij is de Enige die onze aanbidding waard is, Hij gaf Zijn Zoon Jezus opdat wij voor eeuwig bij Hem mogen zijn.
Aan het eind van de avond was er ruimte voor gebed en werd er, indien gewenst, nazorg gegeven. Bijzonder was ook dat er een 24-uurs aanbidding startte: diverse groepen zongen/speelden in blokken van zo'n twee uren non-stop aanbiddingsliederen.

Zaterdagochtend wederom een heerlijke dienst waarbij een ieder die dingen, die de relatie met God wilden verstoren, op een briefje kon schrijven, om dit vervolgens aan een kruis te nagelen. Treffend was het moment dat Reni en Elisa het kruis omdraaiden en wij allen ons weer op het kruis konden focussen, de storende zaken waren naar de achtergrond verbannen.

's Middags waren er seminars en workshops voor de leergierigen en de creatievelingen. Alles in een ongedwongen sfeer, niets moest, alles mocht (gold overigens voor het gehele weekend!).

Zaterdagavond was ook bijzonder: weer geweldige muziek en zang, alles op een zeer ontspannen manier. Reni gaf een zeer emotioneel getuigenis waardoor o.a. ook bij mij wat tranen vloeiden (ik ben nu eenmaal een huilebalk!). Dat de kwestie Reni en Elisa bijzonder aangreep bleek wel uit de manier waarop ze daarna een toepasselijk lied zongen. Aan het eind van de avond was er veel ruimte voor gebed: mensen konden naar voren komen voor persoonlijk gebed enz.
Aansluitend was er in het alcoholvrije café nog de "Praise-jam", hier was voor alle enthousiastelingen gelegenheid om hun muzikale kunsten te vertonen.

Op zondagochtend was er een verzorgde brunch (deze werd ter plekke omgedoopt tot "brunch Church") waar alle deelnemers gezamenlijk van een maaltijd konden genieten en er ruimte was voor getuigenissen.

's Middags was er nog een afsluitende dienst welke wij, i.v.m. familiebezoek, niet meer hebben meegemaakt. Toen was het, veel te snel, al weer voorbij...
Al met al een heerlijke ervaring, die we niet graag hadden gemist.

Ik zie dan ook uit naar de volgende keer!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten